Γεια σε όλους,

Αυτός είναι ένας οδηγός σχετικά με το πως λειτουργεί η Οργή (Rage) στο Legacy of Discord.
Αυτός ο οδηγός θα φροντίσει να παρέχει ότι επιπλέον πληροφορίες που ίσως έχετε χάσει ή ποτέ δεν ξέρατε σχετικά με το σύστημα της Οργής.


Στόχος του είναι να σας παρέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις πιο ειδικές λεπτομέρειες κάποιων χαρακτηριστικών που έχουν εισαχθεί στο παιχνίδι.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.

 

Πρώτα απ ‘όλα, είμαι βέβαιος ότι είστε εξοικειωμένοι με την διαδικασία παραγωγής Οργής στο Legacy of Discord.
Γενικά, όταν ο χαρακτήρας σας επιτίθεται ή κάνει μια ικανότητα, δημιουργείται μια ποσότητα Οργής που είναι απαραίτητη για να εξαπολύσετε την τελική σας ικανότητα.
Η τελική ικανότητα κάθε χαρακτήρα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν ο μετρητής Οργής είναι γεμάτος. Οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει έναν πλήρης μετρητή Οργής, καθώς ο κύκλος γύρω από την τελική ικανότητα ενός χαρακτήρα είναι φλεγόμενος, όπως φαίνεται παρακάτω:

Τώρα, έτσι φαίνεται το πλήκτρο μιας τελικής ικανότητας όταν ο χαρακτήρας δεν έχει δημιουργήσει καθόλου Οργή και η επόμενη εικόνα δείχνει όταν η Οργή αναπτύσσεται αργά γύρω από το κουμπί καθώς οι χαρακτήρες κάνουν ικανότητες ή κανονικές επιθέσεις:

Επομένως, είναι επιτακτική η γνώση των εξής:
Ο μετρητής Οργής γύρω από την τελική ικανότητα χρειάζεται 100 πόντους Οργής για να ολοκληρωθεί πλήρως.

Κάθε κανονική επίθεση ενός χαρακτήρα γεμίζει το μετρητή κατά 1 πόντο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η κίνηση επίθεσης ενός χαρακτήρα αλλάζει κάθε τρίτη επίθεση που κάνει. Ονομάζω αυτή την επίθεση την “επίθεση έκρηξης”, και είναι πάντα η τρίτη επίθεση στη σειρά όταν ένας χαρακτήρας επιτίθεται συνεχώς. Η κίνηση αυτής της επίθεσης είναι κάπως διαφορετική από την κανονική. Για παράδειγμα, για την κλάση του Πολεμιστή (Berserker), αυτή η επίθεση δείχνει να κάνει ρωγμή στο έδαφος. Για την Μάγισσα (Sorceress), περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, και ο Ξιφομάχος (Bladedancer) κάνει κίνηση “τροχού” και κόβει το έδαφος όταν κάνει την επίθεση έκρηξης. Οι εικόνες παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ μιας κανονικής επίθεσης και της επίθεσης έκρηξης για την κατηγορία του Πολεμιστή:

Η επίθεση έκρηξης κάθε χαρακτήρα γεμίζει τον μετρητή Οργής κατά 2 πόντους.

Τώρα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο πόσο κάθε ικανότητα γεμίζει τον μετρητή Οργής ενός χαρακτήρα.
Η παρακάτω εικόνα δείχνει πόση Οργή προσθέτει κάθε ικανότητα για έναν χαρακτήρα επιπέδου 1.

Ωστόσο, κάθε χαρακτήρας μπορεί να αναβαθμίσει τις ικανότητές του στα επίπεδα 10 και 40 για να λάβει +1 και +3 περισσότερη παραγωγή Οργής από κάθε ικανότητα αντίστοιχα, όπως φαίνεται παρακάτω:

Αυτό σημαίνει ότι η τελική παραγωγή Οργής που δίνει κάθε ξεχωριστή ικανότητα θα είναι η εξής:
1η ικανότητα: 8 (αρχική Οργή) + 1 (αναβάθμιση επιπέδου 10) + 3 (αναβάθμιση επιπέδου 40) = 12 πόντοι
2η ικανότητα: 12 (αρχική Οργή) + 1 (αναβάθμιση επιπέδου 10) + 3 (αναβάθμιση επιπέδου 40) = 16 πόντοι
3rd skill: 15 (αρχική Οργή) + 1 (αναβάθμιση επιπέδου 10) + 3 (αναβάθμιση επιπέδου 40) = 19 πόντοι

Και η Οργή απο την κανονική επίθεση αλλά και την επίθεση έκρηξης θα είναι η εξής:
Κανονική επίθεση: 1 πόντος
Επίθεση έκρηξης: 2 πόντοι

Τώρα, πώς μπορούν αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν έναν παίκτη; Μπορεί να φανούν εντελώς άχρηστες, εκτός και αν κάποιος θέλει πραγματικά να σχεδιάσει την ροή μιας μάχης, όσον αφορά το πότε ακριβώς θέλει να ρίξει την τελική του ικανότητά σε σημαντικές αυτόματες μάχες όπως οι Πόλεμοι Cross-server.

Για να οριοθετήσουμε την τελική ικανότητά μας σε μάχες όπως αυτές, θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε το VIP επίπεδο του χαρακτήρα μας.
Το επίπεδο VIP κάθε χαρακτήρα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη συσσώρευση της Οργής. Αυτό συμβαίνει επειδή τα διαφορετικά επίπεδα VIP προσφέρουν ένα συγκεκριμένο ποσό αρχικής οργής στον χαρακτήρα, σε όποιο περιβάλλον κι αν μάχεται. Σημειώστε ότι το επίπεδο VIP δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στην παραγωγή Οργής. Όμως προσθέτει περισσότερο στην αρχική Οργή που είναι αποθηκευμένη όταν εισέρχεται ένας χαρακτήρας σε ένα πεδίο μάχης.

Αν πλοηγηθείτε στο VIP κουμπί σας επάνω αριστερά, μπορείτε να τσεκάρετε τα διαφορετικά Φωτοστέφανα (Halos), τα οποία ξεκλειδώνουν σε σειρά ανάλογα με το VIP επίπεδο σας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πόση αρχική Οργή προσθέτει κάθε επίπεδο VIP στον χαρακτήρα. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις προσθήκες του επιπέδου VIP 15. Μπορείτε να δείτε ότι για τους VIP 15 χαρακτήρες, το αρχικό όριο αυξάνεται στους 65 πόντους σε κάθε πεδίο μάχης.

Οι προσθήκες αρχικής Οργής με βάση το επίπεδο VIP έχουν ως εξής:
VIP 0 – 0 Αρχική Οργή
VIP 1-5 – 10 Αρχική Οργή
VIP 6 – 20 Αρχική Οργή
VIP 7-8 – 30 Αρχική Οργή
VIP 9-10 – 40 Αρχική Οργή
VIP 11-12 – 50 Αρχική Οργή
VIP 13-14 – 60 Αρχική Οργή
VIP 15 – 65 Αρχική Οργή

Για αυτόματες μάχες, λάβετε υπόψη ότι το παιχνίδι έχει ορίσει μια προκαθορισμένη σειρά όσον αφορά τις ικανότητες όταν είναι έτοιμες προς χρήση. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο έχει οριστεί αυτή η σειρά.

Αυτό σημαίνει ότι αν η τελική σας ικανότητα αλλά και η ικανότητά 1 είναι διαθέσιμες να εξαπολυθούν σε μια αυτόματη μάχη, ο χαρακτήρας σας θα κάνει πρώτα την ικανότητα 1 και στη συνέχεια την τελική ικανότητά. Μπορείτε να υποθέσετε το ίδιο πράγμα με οποιοδήποτε άλλον συνδυασμό σειράς ικανοτήτων με βάση την προτεραιότητά που τους δίνεται.

Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού σχετικά με τη δημιουργία οργής, από εδώ και στο εξής θα ονομάσω την ικανότητα αριθμού 1 “Κίνησης”, την ικανότητα αριθμό 3 “Περιοχής”, την ικανότητα με αριθμό 4 “Μεσαία” και τον αριθμό 2 “τελική ικανότητα”.
Με αυτό στο μυαλό, ένα καλό παράδειγμα σειράς ικανοτήτων που γίνονται σε μια αυτόματη μάχη (που ξεκινά ο καθένας χωρίς να έχει συμπληρωθεί ο μετρητής Οργής ή να έχει την τελική διαθέσιμη), θα έκανε πρώτα την ικανότητα Κίνησης (1), μετά την ικανότητα Περιοχής (3) και στη συνέχεια την Μεσαία ικανότητα (4). Μετά από αυτό, ένας χαρακτήρας ξανακάνει την ικανότητα Κίνησης (1) εφόσον ξαναγίνεται διαθέσιμη και στη συνέχεια αρχίζει να κάνει κανονικές επιθέσεις έως ότου η παραγωγή Οργής να είναι αρκετή για να κάνει την τελική ικανότητα διαθέσιμη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που αξίζει να σημειωθεί. Οι πραγματικοί πόντοι που χρειάζονται για να γεμίσουν το μετρητή Οργής είναι 101 και όχι 100. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο χαρακτήρας χρησιμοποιεί μόνο ικανότητες για να αναπτύξει την Οργή του και όχι κανονικές επιθέσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα σφάλμα του κώδικα ή απλά ο τρόπος με τον οποίο οι προγραμματιστές έχουν εφαρμόσει τον μετρητή Οργής. Ονομάζω αυτό το 1 επιπλέον πόντο το “Αποθεματικό Οργής” και είναι απαραίτητο να γίνει διαθέσιμη η τελική ιδιότητα όταν επιτιθόμαστε με ικανότητες και μόνο. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή η προσθήκη Οργής της πρώτης ικανότητας (Κίνησης) δεν είναι ακριβώς 12 πόντοι, αλλά μπορεί να είναι κάτι σαν 11,9, πράγμα που σημαίνει ότι μία κανονική επίθεση θα είναι αρκετή για να γεμίσει τον μετρητή μετά την συλλογή 99,9 πόντων Οργής. Ωστόσο, αυτό δεν δυσχεραίνει την ακολουθία των ικανοτήτων που απαιτούνται για την εξαπόλυση της τελικής ικανότητας αφού αδειάσουν οι πόντοι στον μετρητή, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον αρχικό μετρητή Οργής του καθένα είναι βέβαια τα Κοστούμια (Costumes) που είναι διαθέσιμα για κάθε κλάση, τα οποίο μπορούν να προσθέσουν +15 Αρχική Οργή για έναν χαρακτήρα (χωρισμένο σε 2 μέρη: ένα μπορεί να βάλει +10 και το άλλο +5).

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι καιρός να παρουσιάσουμε έναν πίνακα που θα επιτρέψει στους παίκτες να αποφασίσουν πότε ακριβώς θέλουν το χαρακτήρα τους να κάνει την τελική ικανότητα του σε αυτόματους αγώνες:

Τα πράσινα κουτάκια απεικονίζουν πότε ένας χαρακτήρας θα είναι σε θέση να κάνει την τελική ικανότητά του με βάση το VIP επίπεδο και τα Κοστούμια Οργής που διαθέτει.
Για να καταλάβετε καλύτερα την παραπάνω εικόνα, ο χαρακτήρας που θα είναι σε θέση να κάνει την τελική του ιδιότητα πιο γρήγορα είναι ένας VIP 15 χαρακτήρας με το +5 Κοστούμι Οργής ή ένας VIP13-15 χαρακτήρας που παίρνουν +10 ή το +15 Αρχική Οργή από το Κοστούμι τους, καθώς αυτά είναι τα πρώτα πράσινα κουτιά που συναντάς.
Μπορούμε επίσης να δούμε ότι δεν υπάρχει κανένας αριθμός “100” σε ολόκληρο το φύλλο, οπότε το σφάλμα “Αποθεματικού Οργής” δεν θα επηρεάσει καθόλου τους χαρακτήρες σε αυτόματες μάχες.
Λάβετε υπόψη ότι αυτό το φύλλο δημιουργήθηκε υποθέτοντας ότι ο χαρακτήρας έχει περάσει το επίπεδο 80 και έχει αναβαθμίσει όλες τις ικανότητές του, σε σημείο που ο χρόνος επαναδιαθεσιμότητας και η παραγωγή Οργής όλων των ικανοτήτων να έχουν φτάσει το βέλτιστο δυναμικό τους.

Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πότε θέλετε να εξαπολύετε την τελική σας ικανότητα σε αυτόματους αγώνες. Μερικοί παίχτες θέλουν να είναι σε θέση να το ρίχνουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά άλλοι ίσως να θέλουν να το καθυστερήσουν μετά τη ολοκλήρωση της δεύτερης ικανότητας Κίνησης (1), καθώς αυτό έχει την ευκαιρία να προσθέσει μερικά δευτερόλεπτα ατρωσίας στον χαρακτήρα σας και θα μπορούσε να αποτρέψει αρκετή ζημιά, πιθανώς ακόμη και από την τελική ικανότητα που ίσως κάνει νωρίς ο αντίπαλος.

Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το χρόνο που επιθυμείτε να επιλέξετε για να είναι έτοιμη η Τελική σας, οι επιλογές σας θα είναι πάντοτε περιορισμένες με βάση το VIP επίπεδο σας. Ωστόσο, η αλλαγή των πόντων Αρχικής Οργής στον χαρακτήρα σας θα επηρεάσει ολόκληρο το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς οι ικανότητες που θα καστάρετε θα γίνουν νωρίτερα ή αργότερα από τον αντίπαλό σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βάζετε στην εξίσωση τα Ταλέντα που έχετε ξεκλειδώσει για τον χαρακτήρα σας, καθώς ο συνδυασμός όλων αυτών των πληροφοριών που έδωσα σε αυτόν τον οδηγό για τη δημιουργία οργής μπορεί να σας δώσει μεγάλο πλεονέκτημα.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στην ομάδα μας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ . Ή επικοινωνήστε με τους διαχειριστές. Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο Facebook !